121- Jinekoloji Asistan ve Uzmanlarına Uygulamalı Eğitim

Güncelleme Tarihi: 06/02/2018

SBÜ Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde, kadın hastalıkları ve doğum asistan ve uzmanlarına yönelik Türkiyede ilk defa interaktif olarak‘LEEP ve Konizasyon Uygulamalı Pratik Kursu’gerçekleştirilmiştir.
SBÜ Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof.Dr.Yaprak ÜSTÜN yaptığı açılış konuşmasında‘Tüm dünyada en ön sıralarda yer alan jinekolojik kanserlerden olan serviks (rahim ağzı) kanseri, ülkemizde en sık görülen 9. kanser olup,  hastaların %55’i ilk tanıyı ileri evrede almaktadır. HPV veya servikal smear testi ile serviks kanserine yönelik yapılan toplum taramaları kanser gelişmeden hastaların tanı alması için hayati önem taşımaktadır. Ancak, bu noktada kanser gelişimi açısından yüksek riskli olan hastalarımıza hem tanısal hem de tedavi edici etkileri olan Loop electrosurgical excision procedure (LEEP) ve konizasyon gibi yöntemlerle hizmet etmekteyiz. Bu cerrahi işlemlerin ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili teorik derslerden oluşan, katılımcıların operasyonu maket üzerinde gerçekleştirme fırsatı bulacağı ve şu ana kadar Türkiye’de ilk kez uygulamalı olarak yapılan kursumuzun herkese faydalı olmasını umut ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu kursu tekrar edeceğiz.’açıklamasında bulundu.
Ankara’da bir çok üniversite ve eğitim araştırma hastanesinden kadın hastalıkları ve doğum asistan ve uzmanların katıldığı pratik uygulamalı kursa, şehir dışından da katılım oldu. Kurs sonunda katılımcılar, kursun cerrahi bilgi ve becerilerine önemli derecede katkı sağladığını kaydettiler.

leep.jpg

• IMG_6754.JPG