253- 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan karar ile 3 Aralık "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edildi. Bu bağlamda hastanemizde hizmet veren engelli çalışanlarımıza yönelik Hastane Yönetimimiz ve çalışanların katıldığı Engelli Personelimizin Sorunlarına Çözüm aradığımız Sabah Kahvaltısı Etkinliği ile engelli çalışanlarımız ile sohbetler yapılarak yönetimden beklentileri alındı ve hastanemizde gösterdikleri çalışmaları üretime ve gelişime katkıda bulundukları için teşekkür edildi. Ayrıca satralde çalışan personelimiz Tahir KERMEN;

Engelsiz Şiir

İşitmesemde sizleri

Duyabiliyor hissedebiliyorum

Konuşmasamda anlatıyorum

Derdimi sevdiğime sevdiklerime

Zorluklarını aşıyorum hayatın

Tekerlekli Sandalyeyle yokuşlarını

Görmesemde hissediyorum

İnsanların iyisini kötüsünü

seçebiliyorum insanları

Çünkü bu hayatta bende varım... kendi yazdığı şiiri konuklarımıza sundu.

Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Yaprak ÜSTÜN Başkanlığında  “Dünya Engelliler Günü Farkındalık Programı” hastanemiz konferans salonunda düzenlendi. Sayın ÜSTÜN açılış konuşmasında, engelli kadınları üreme sağlığı konusunda eğitmek, onların genel sağlıklarını geliştirmek amacıyla Altındağ Belediyesi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile 17 Mart 2018 tarihinde “Engelli Kadınlarda Üreme Sağlığı Eğitimi” toplantısı düzenlendiğini ve bu konuda öncü hastane olduğumuzu vurguladı. Ayrıca hastanemizde engelli personelimizin çalışanlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan düzenlemelerden bahsetti.

Programa Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Hasan SAYDAM, Gazi Üniversitesi Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Sümeyye OKYAR, Engelli Bireylerde Sağlıklı Beslenme konusunda Diyetisyenimiz Tülay ŞAHIM katkı sağlamış olup, hastane çalışanlarımızdan oluşturulan işaret dili ekibimiz Ebe Fatma DEMİR başkanlığında Hayat Bayram Olsa şarkısını işaret dili ile tercüme etti. Hastane personelimizin kendi emekleri ile hazırladıkları ikramlar açılan kermeste büyük ilgi gördü. Gün içinde devam eden diğer aktiviteler, Görme Engelli personelimizin santranç turnuvası ve Spor kulübü faaliyetleri ile devam edilerek,  Engelli personelimizi evde ziyareti ile son bulmuştur.

• IMG_0982.JPG
  • IMG_0992.JPG