26-Dünya Ebeler Günü 5 MAYIS

Güncelleme Tarihi: 13/11/2017

Ebelik tarihin en eski mesleklerinden biridir.   Tüm dünyada her yıl Uluslararası Ebelik Konfederasyonu’nun kuruluş yıldönümü olan 5 Mayıs, Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmakta ve ebeler meslektaşları ve kadınlar için çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Uluslararası Ebelik Konfederasyonu  (ICM) tarafından açıklanan 2017 yılı ebeler günü ana teması  “Ebeler, Anneler & Aileler:Yaşam Ortakları! ” olarak belirlenmiştir. Yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olan, doğum ağrısı çeken bir annenin acısını dindiren ve  aileye istek ve özlemle beklenen birinin katılımını sağlayan, mesleklerini fedakarlıkla sürdüren tüm ebelerimizin” Dünya Ebeler Günü Kutlu “ olsun.

Prof. Dr. Yaprak ÜSTÜN
                                                                                                             Yönetici-Başhekim