103- TÜBERKÜLOZ FARKINDALIK SEMPOZYUMU

Güncelleme Tarihi: 04/01/2018

Tüberküloz enfeksiyonu Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada infeksiyona bağlı mortalitede önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle gelişmekte olan ve göç alan ülkelerde önemli bir halk sağlığı sorunu karşımıza çıkabilmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde en sık 20-40 yaş arası üreme çağında olan kadınları etkilemesi, hem infertilite sorunu hem de gebe kalan kadınlarda gebelik ve yenidoğanı etkileyen sorunlar olarak önümüze gelebilmektedir. Bu bağlamda, kadın pelvik tüberkülozunda güncel durum ve bilgilerin gözden geçirilmesi kadın doğum uzmanlarının konu ile ilgili farkındalığına katkı sağlanması amaçlanmıştır.

Sempozyumumuza katılan Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr.Kerime Altunay ve Ankara 3 No’lu Verem Savaş Dispanseri Sorumlu Hekimi Uzm.Dr.Asiye İnan Süer’ e değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

4.1.2018-TB sunumu.pdf

TÜBERKÜLOZ.jpg