267- Kadın Hastalıkları ve Doğum Cerrahi Eğitiminde Görsel Kaynakların Yeri

Güncelleme Tarihi: 09/01/2019

Cerrahi eğitimin temel felsefesi olan görerek öğrenme prensipini baz alarak günümüzde cerrahi asistan eğitiminde gör, öğren ve uygula mantığı yerleşmiştir. Bu yapıdan yola çıkarak kadın hastalıkları ve doğum cerrahi eğitiminde akademisyenlerin ve asistanların gözüyle görsel öğrenme stratejileri ve hedefler tartışılmıştır.

Hastanemizde maket, 3D baskı ile üretilmiş modeller, cerrahi simülatörler ve video üzerinde eğitim verilmekte olup bu sene içerisinde kadın hastalıkları ve doğum asistan ve uzmanlarına yönelik daha gelişmiş projeler ile cerrahi eğitimin verilmesi planlanmaktadır.