290- Baba adaylarına Empati Önlüğü

Güncelleme Tarihi: 06/03/2019

Hayatımızın en güzel, en heyecanlı, en mutlu geçen dönemi tartışmasız gebelik dönemidir.  Çünkü; anne adayı olmak ve bu dönemi inşa etmek kutsal bir görevdir. Ancak; bizim için bu kadar önemli ve özel geçen dönemin bir de psikolojik ve fizyolojik değişimleri oluşmaktadır. Fizyolojik değişikliklerin en bariz olanı ise; karın bölgesinde ki kabarmadır.

Gebelerimize en çok destek olup onlara bu yolda eşlik edecek ve en güzel desteği verecek kişi eşlerdir. Bu aşamada eşlere karşı empati oluşturmak ve onları anlamaları adına ’’empati önlüğü’’ giydirip, ölükle beraber birkaç saat zaman geçirdikten sonra eşlerin duygu durumu farklılığına şahit oluyoruz.

Gebelerimizin yaşadığı zorluğu, karnının ağırlığıyla günlük yaşantısına devam ederken karşılaştığı zorluğu anladığı için gebelerimize karşı daha bir destekçi, ılıman ve empati ile   yaklaşabiliyorlar.

Amacımız ; gebelerimize bu kutsal yolculukta yardımcı olup, gebelik dönemlerini ve doğum anlarını güzel kılmak. Gebeler eşleriyle beraber bu yolcuğu sağlam adımlarla geçirirse; gebenin bu dönemi mutluluk ve doyumla sonuçlanacaktır.