318- 21 Mayıs Dünya Süt Günü

Güncelleme Tarihi: 28/05/2019

Anne sütü her bebeğin hakkıdır.
Yenidoğanlar için en uygun beslenme şekli kendi annesi tarafından emzirilmesidir. Doğumdan sonra İlk YARIM/BİR saat içerisinde emzirmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi TC. Sağlık Bakanlığı, Amerikan Pediatri Derneği, Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF tarafından önerilmektedir. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğin ihtiyacının %100’ ünü, 6-12 ayda bebeğin ihtiyacının %50’ sini karşılamaktadır. Anne sütü bebek için her zaman hazır, temiz, sıcak ucuz ve besin içeriği her bebek için idealdir. Anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korumakla birlikte ileriki yaşlarda ve erişkin çağda aşırı kilolu/obez olma ve Tip2 diyabet, alerjik hastalıklar gibi kronik hastalıkların oluşma riskini azaltmaktadır. Anne sütü alan bebeklerin beyin ve zeka gelişimi daha iyi olmaktadır. Ayrıca emziren annede meme ve yumurtalık kanseri daha az görülmektedir. Anne sütünü kullanımını teşvik edilmeli ve bebeklere hakkı verilmelidir. Anne sütü konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla 21 Mayıs Dünya Süt Gününü tebrik ediyoruz.

sütvideo.JPG