309- Temiz Eller Hayat Kurtarır

Güncelleme Tarihi: 02/05/2019

El HİJYENİ SAĞLAMAK TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUKTUR

El hijyeni ile sağlık hizmetlerine bağlı olarak gelişen enfeksiyonlar arasındaki ilişki, ilk defa  "Annelerin kurtarıcısı" lakabıyla tanınan  Ignaz Semmelweis tarafından kanıtlanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü de her yıl 5 Mayıs’ta “El Hijyeni” günü etkinlikleri yaparak  bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.
2019 yılı için Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen “tüm temiz bakım, senin ellerinde” teması, dünyanın her yerinde bu konuda ki duyarlılığı geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Hastanemizde bu etkinlikler çerçevesinde aylık olarak düzenli el hijyeni eğitimleri yapılmaktadır. Bunun yanısıra 5 Mayıs etkinlikleri kapsamında  Başhekimimiz  Sayın Prof. Dr.Yaprak ÜSTÜN ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sayın Hem. Gönül TOZLU’nun da katılımıyla  “el hijyeni” takımımız  Uzm. Dr. Serpil ÜNLÜ ve Enfeksiyon Kontrol hemşirelerimiz, sağlık personeli ve hastalarımız için farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli klinik ziyaretleri düzenlemişlerdir.

El hijyeni için en önemli nokta, farkındalık oluşturmaktır. Özellikle toplumda ve annelerimizde, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, tüm anne ve anne adaylarına sağlıklı nesiller yetiştirmeleri için en basit kuralın suya sabuna dokumak olduğu mesajı bir kez daha verilmiştir.
El hijyeni uyumunu arttırarak, sağlık hizmeti ile ilişkili enfeksiyonların ve  dirençli mikroorganizmaların bulaşının engellenmesini amaçlamaktayız.

• IMG_2552.JPG
  • IMG_2553.JPG