319- İlk “KETEmTEMAS Noktası’’ Hizmete Başladı

Güncelleme Tarihi: 29/05/2019

Önemli bir halk sağlığı problemi haline gelen kanserin önlenmesi için yürütülmekte olan faaliyetler arasında, tütün, alkol ve obezite ile mücadelenin yanı sıra, standartlarını Bakanlığımızın oluşturduğu meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserlerine yönelik taramalar da yer almaktadır.
Halkımızın kanser taramaları konusunda farkındalığını ve katılımını artırmak amacıyla, SBÜ Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde; Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Bahattin İLTER, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yunus Emre BULUT, SBÜ Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak ÜSTÜN ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birim Sorumlusu Dr. İskender KÖG’ün katılımı ile “KETEm (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Temas Noktası” açılmıştır.
KETEm Temas Noktasında; başvuran ve kanser taraması yaptırmak isteyen vatandaşlarımıza rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri tarama programları doğrultusunda hizmet verilmesi ve meme kanseri taraması hakkında bilgilendirme yapılarak KETEM Birimlerine yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.

• IMG_6052.JPG
  • IMG_6066.JPG